Materialhiss

En materialhiss är en bekväm och effektiv hjälp på byggarbetsplatsen. Till skillnad från personhissen så är materialhissen en bygghiss optimerad för att transportera materiel som skivor, byggnadsställning, pallar, minilastmaskiner, vitvaror och annat material som ska användas i och utanpå byggnaden.

Lastkorgen kan oftast svängas så lastning och lossning underlättas. Många materialhissar är små, smidiga och kostnadseffektiva att montera.

Det finns många typer av materialhissar från små smidiga till tyngre och mer robusta. Kontakta oss så diskuterar vi just ditt behov!

 

 
Exempel på materialhiss är Geda 300 Z.
GEDA 300 Z
GEDA 300 Z – liten materialhiss för 300 kg

 

Transportplattformar

Till skillnad från materialhissen så är en transportplattform även tillåten för personbefordran. Visserligen är den främst tänkt för materialtransport vilket gör att den går långsammare och är då inte till för att transportera personer snabbt (lyfthastigheten är av säkerhetsskäl långsammare vid persontransport än materialtransport). Som kombinationshiss på en arbetsplats med mindre höjder fungerar den oftast utmärkt för båda delar.

Exempel på transportplattform kombinerad för material- och personbefordran är Geda 500 ZZP-SL.

GEDA 500 ZZP SL
GEDA 500 ZZP SL – för 5 personer och långa material 500/850 kg

 

Vårt team servar dig

Vi på ABC Bygghissar är ett väl sammansvetsat team på 5 personer som arbetar med projektledning, hissmontering, service och besiktning. Då vi är helt specialiserade på bygghissar och materialhissar så är kunnandet stort och medvetenheten att service är A och O betyder bland annat att service alltid sker inomhus innan hissen går ut till kunden.

Vi använder oss av Alimak bygghissar och Geda bygghissar.

 

Vi finns där du behöver oss

Materialhissar hos ABC Bygghissar

Vi arbetar främst med bygg- och materialhissar i Stockholm och Uppsala som är vår primära marknad. Men vi växer med våra kunder och idag kan vi även lösa uppdrag i Malmö (Skåne), Örebro, (Örebro län) Västerås (Västmanland) och Falun (Dalarna).