Bygghissar

Varför ska du ha en bygghiss till din byggarbetsplats?
För det första handlar det om arbetsmiljön. Förutom att Arbetsmiljöverket föreskriver bygghiss vid bygghöjder över 10 meter så slipper din personal många tunga lyft. Det finns 3 olika typer av hissar att välja mellan.

  • Personhiss: transporterar din personal upp och ner på bygget på ett säkert sätt.
  • Materialhiss: är ett alternativ när materialtransporten är det viktiga.
  • Bygghiss: kombinerar person- och materialbefordran.

 

Bygghissen är ofta byggets ”ryggrad” när det kommer till transport av material och människor. Gör de vertikala transporterna till en icke-fråga vid exempelvis om- och nybyggnation av låga, medelhöga eller höga byggnader. Med vårt stora utbud av bygghissar från välkända märken, konkurrenskraftiga priser och kompletta lösningar hittar ni garanterat något som gör att er arbetsplats blir mer effektiv och lönsam.

Vår personal är specialiserade på bygghissar och står till din tjänst med högt kunnande och erforderliga utbildningar.
Vi har ett 50-tal bygghissar och investerar kontinuerligt i nya hissar då vår verksamhet är i kraftig expansion.

Kvalitetssäkring av bygghissar

Ett hissprojekt börjar med att vi kommer ut och tittar på plats. Vi gör en noggrann genomgång av uppställningsplats, lyfthöjder och eventuella vikter. Därefter kommer våra montörer och monterar bygghissen med kranbil.

En bygghiss utsätts för stora påfrestningar men måste alltid fungera. Därför är service på plats A och O för oss. Vår tekniker har 15 års erfarenhet av bygghissar och har Alimaks elutbildning samt är utbildad i ALC styrsystem.

Våra kunder brukar uppskatta oss för vår inställning att ett hissuppdrag är ett serviceuppdrag. Dels genomgår våra hissar service och underhåll i vår anläggning i Jordbro. Men viktigast av allt är att vår tekniker snabbt är ute på plats för att avhjälpa fel.

En bygghiss på en arbetsplats ska genomgå en dokumenterad besiktning och service varje månad.

En säker bygghiss med snabba serviceinsatser om det behövs, är det viktiga för oss!

Bygghiss Service

Vårt team servar dig

Vi på ABC Bygghissar är ett väl sammansvetsat team på 5 personer som arbetar med projektledning, hissmontering, service och besiktning. Då vi är helt specialiserade på bygghissar så är kunnandet stort och medvetenheten att service är A och O betyder bland annat att service alltid sker inomhus innan hissen går ut till kunden.
Vi använder oss av Alimak och Geda bygghissar.

Vi finns där du behöver oss

Vi arbetar främst med bygghissar i Stockholm och Uppsala som är vår primära marknad. Vi växer med våra kunder och idag kan vi även lösa uppdrag i Malmö (Skåne), Örebro, (Örebro län) Västerås (Västmanland) och Falun (Dalarna).